De lijst van deelnemende kunstenaars wordt stelselmatig aangevuld.

Eva Traey (8)

Eva Traey

Voor Eva Traey is de natuur dé bron van inspiratie.
Zij ontwikkelt zowel mobiles als ‘immobiles‘ waarvoor ze hoofdzakelijk natuurlijk materiaal gebruikt.
Het spel van licht en schaduw geeft aan haar werken een verrassende extra dimensie.

Lees meer

DSC_0782

Kris Demuelenaere

De sculpturen van Kris Demuelenaere zijn een fascinerende zoektocht naar een combinatie van massa en spanning, Spontane lijnen en snedes, een spel van licht en schaduw, abstractie en eenvoud … die onze emoties raakt en ons aanzet om aan te raken, eindeloos naar te kijken en weg te dromen.

Lees meer

visser

Pia Burrick

Het oeuvre van Pia had toen al een meer dienende functie. Het drong zich nooit op. Het was er vooral voor en met het licht. Wat Pia deed, was gewoon alles mooier maken. Een onmetelijke verdienste. Ik weet dat het vrolijk stemde, positief aanvoelde, dat het goed was. Het nam licht op en gaf dat terug, het weerkaatste, het tintelde en liet je ademen en dromen. En dat is tot op vandaag gebleven.

Lees meer

BRODZKI Philippe

Philippe Brodzki

Mijn figuratieve werken, van een vast realisme, worden erkend door hun niet-academisme. De relatie tussen mens en dier is mijn favoriete onderwerp, dat vreemd genoeg verwijst naar de mythologie.

Mijn passie voor kunst is altijd geweest om elkaar te ontmoeten en te delen.

held-in-wit_1

Babette Degraeve

In mijn vak mag ik met vormen en ideeën aan de gang. Dat is een voorrecht. Ik hoop dat u ook hier schoonheid vindt. Want esthetiek schuw ik niet. Mooie dingen hebben een eigen kracht en roepen hun eigen energie op. Misschien ontdekt u ook de emotie in mijn werk, of het vleugje humor. Dan is onze kijk op de dingen even dezelfde, dan vermengen onze werkelijkheden zich voor een moment: een cadeau... Ik hoop dat u er van geniet.

Lees meer

Mahieu Antoon

Antoon Mahieu

Het uitgangspunt van de kunstenaar is het brede publiek in contact te brengen met de diversiteit aan mogelijkheden in verband met driedimensionaal werk.  Sommige sculpturen versmelten volkomen met de omgeving en verlenen er tegelijk een minimale, subtiele meerwaarde aan. Anderen stellen de kunstmatigheid ervan in vraag en willen de strak gecomponeerde onnatuurlijkheid doorbreken door  ze met architecturale bakens te confronteren.

Lees meer

Virginie Buytaert

Virginie Buytaert heeft een voorkeur voor de voorstelling van het vrouwelijk naakt. Ze tovert klei en was om in aantrekkelijke vormen, met een vrouwelijke zachtheid en beeldt de vrouw in harmonische en elegante houdingen. De materie die zij hiervoor gekozen heeft, het brons, leent er zich prachtig toe. Haar artistieke roeping is het gevolg van een liefde op ‘t eerste zicht voor Auguste Rodin, toen haar vader haar op achttienjarige leeftijd naar Parijs meenam, om het befaamde Musée Rodin te bezoeken.

Lees meer

Jacqueline Desmet

Haar vrolijke, vaak kleurrijke keramische creaties hebben haar bekend gemaakt. Ondertussen is ze eveneens betoverd geraakt door brons en weet haar bronzen beelden een heel specifieke kleur en patina te geven; wat haar in het bijzonder onderscheidt van haar collega’s.
Jacqueline’s beelden zijn ontwapenend. Ze beroeren, stralen positiviteit uit en hebben vaak subtiele humor. Ze nodigen hun toeschouwer uit om de dagelijkse gang van zaken te relativeren en om te genieten.

https://www.jacquelinedesmet.be/

Caroline Leger

Après une vingtaine d’années comme photographe de studio et créatrice maille, je m’intéresse aujourd’hui plus particulièrement au monde végétal auquel j’allie souvent le textile et la fibre.
Mes créations ont un caractère éphémère et dépendent toujours d’un lieu, d’une saison, du temps.

http://www.carolineleger.be

Raf Van Ransbeeck

Mijn ontwerpen ontstaan vaak vanuit iets heel kleins, een indruk, een moment- opname of zelfs een emotie. Ik hou van experimenteren en combineren met andere oude en nieuwe materialen zoals hout of metaal, waardoor ik mij ook niet bind aan een bepaald thema of toepassingsdomein.

Luk Van Soom

Zijn inspiratie haalt Van Soom uit de mythologie, de wereld van de magie en de christelijke symboliek. Hierin boeit hem het metafysische. Hij houdt aan de ene kant vast aan de materie maar wil er tegelijkertijd van loskomen.  Dat verklaart zijn fascinatie voor de oerelementen, het ongrijpbare, het transcendentale en de relatie tussen zwaartekracht en gewichtloosheid. Veel van zijn sculpturen wijzen naar de hemel en het wit van de wolken, maar blijven stevig geworteld in de aarde.

http://www.lukvansoom.com