Dit zijn de kunstenaars voor de 6de editie in 2021 die hun deelname hebben bevestigd.
Maquette_02 - kopie - kopie

Eva Traey

Voor Eva Traey is de natuur dé bron van inspiratie.
Zij ontwikkelt zowel mobiles als ‘immobiles‘ waarvoor ze hoofdzakelijk natuurlijk materiaal gebruikt.
Het spel van licht en schaduw geeft aan haar werken een verrassende extra dimensie.

fotograaf Ekkow

Lees meer

DSC_3371

Kris Demuelenaere

De sculpturen van Kris Demuelenaere zijn een fascinerende zoektocht naar een combinatie van massa en spanning, Spontane lijnen en snedes, een spel van licht en schaduw, abstractie en eenvoud … die onze emoties raakt en ons aanzet om aan te raken, eindeloos naar te kijken en weg te dromen.

Lees meer

visser

Pia Burrick

Het oeuvre van Pia had toen al een meer dienende functie. Het drong zich nooit op. Het was er vooral voor en met het licht. Wat Pia deed, was gewoon alles mooier maken. Een onmetelijke verdienste. Ik weet dat het vrolijk stemde, positief aanvoelde, dat het goed was. Het nam licht op en gaf dat terug, het weerkaatste, het tintelde en liet je ademen en dromen. En dat is tot op vandaag gebleven.

Lees meer

BRODZKI Philippe

Philippe Brodzki

Mijn figuratieve werken, van een vast realisme, worden erkend door hun niet-academisme. De relatie tussen mens en dier is mijn favoriete onderwerp, dat vreemd genoeg verwijst naar de mythologie.

Mijn passie voor kunst is altijd geweest om elkaar te ontmoeten en te delen.

416.jpg_l

Akay Ahmet

Figuratief en abstract werk met recuperatiematerialen uit metaal en inox.

 

Lees meer

Mahieu Antoon

Antoon Mahieu

Het uitgangspunt van de kunstenaar is het brede publiek in contact te brengen met de diversiteit aan mogelijkheden in verband met driedimensionaal werk.  Sommige sculpturen versmelten volkomen met de omgeving en verlenen er tegelijk een minimale, subtiele meerwaarde aan. Anderen stellen de kunstmatigheid ervan in vraag en willen de strak gecomponeerde onnatuurlijkheid doorbreken door  ze met architecturale bakens te confronteren.

Lees meer

speranza

Virginie Buytaert

Virginie Buytaert heeft een voorkeur voor de voorstelling van het vrouwelijk naakt. Ze tovert klei en was om in aantrekkelijke vormen, met een vrouwelijke zachtheid en beeldt de vrouw in harmonische en elegante houdingen. De materie die zij hiervoor gekozen heeft, het brons, leent er zich prachtig toe. Haar artistieke roeping is het gevolg van een liefde op ‘t eerste zicht voor Auguste Rodin, toen haar vader haar op achttienjarige leeftijd naar Parijs meenam, om het befaamde Musée Rodin te bezoeken.

Lees meer

download (2)

Jacqueline Desmet

Haar vrolijke, vaak kleurrijke keramische creaties hebben haar bekend gemaakt. Ondertussen is ze eveneens betoverd geraakt door brons en weet haar bronzen beelden een heel specifieke kleur en patina te geven; wat haar in het bijzonder onderscheidt van haar collega’s.
Jacqueline’s beelden zijn ontwapenend. Ze beroeren, stralen positiviteit uit en hebben vaak subtiele humor. Ze nodigen hun toeschouwer uit om de dagelijkse gang van zaken te relativeren en om te genieten.

Lees meer

pulvinuslight

Caroline Leger

Après une vingtaine d’années comme photographe de studio et créatrice maille, je m’intéresse aujourd’hui plus particulièrement au monde végétal auquel j’allie souvent le textile et la fibre.
Mes créations ont un caractère éphémère et dépendent toujours d’un lieu, d’une saison, du temps.

Lees meer

DSC_0140

Raf Van Ransbeeck

Mijn ontwerpen ontstaan vaak vanuit iets heel kleins, een indruk, een moment- opname of zelfs een emotie. Ik hou van experimenteren en combineren met andere oude en nieuwe materialen zoals hout of metaal, waardoor ik mij ook niet bind aan een bepaald thema of toepassingsdomein.

Drifting in a golden cloud1-c16d7424

Luk Van Soom

Zijn inspiratie haalt Van Soom uit de mythologie, de wereld van de magie en de christelijke symboliek. Hierin boeit hem het metafysische. Hij houdt aan de ene kant vast aan de materie maar wil er tegelijkertijd van loskomen.  Dat verklaart zijn fascinatie voor de oerelementen, het ongrijpbare, het transcendentale en de relatie tussen zwaartekracht en gewichtloosheid. Veel van zijn sculpturen wijzen naar de hemel en het wit van de wolken, maar blijven stevig geworteld in de aarde.

Lees meer

DSC_0027

Martin Baeten

Bekijken we het recente oeuvre van Martin Baeten, dan ontdekken we een rijke schakering en combinatie van materialen die elk kunstwerk zo uniek maken en telkens een eigen sfeer meegeven. Verbindt dit met het lineaire, de verticale, de ruimtelijkheid en de mens als centraal  thema, dan komen we dicht bij het werk van Luc Peire met wie Martin Baeten, pas na zijn kunststudies, vanaf 1973 heeft samengewerkt te Knokke. Martin Baeten experimenteert met reliëf en sculptuur. MP.

 

Louis Joachim

Joachim Louis

Joachim Louis werkte als boomverzorger en met zijn houten beeldhouwwerken geeft hij bomen een tweede leven. Met zijn kunstwerken was hij al te gast op verschillende nationale en internationale tentoonstellingen.

Lees meer

Protection

Erlend Van Landeghem

In zijn werk haakt traditie in op geschiedenis, en dat levert een eigen wereld op.
De kunstenaar fragmenteert, combineert en experimenteert: papier, polyester, grafiet, gouache, reliëfverf en silicone. Hij ontdekt en neemt ons mee naar een wereld waar volumes en kleuren, scherven en scheuren elkaar kruisen.

Lees meer

afb8bb0433de7f31ab385db7e4591b0a

Ina Marcus

Na enige creatieve omzwervingen kwam ze tot de ontdekking dat ze haar gevoelens het beste kan uitdrukken in het ontwerpen en maken van beelden. Een steeds terugkerend thema is de menselijke figuur. Ze slaagt er steeds weer in haar werk te vernieuwen en te verdiepen.

Lees meer

download (1)

Simon Willem Masschelein

Het mooie aan het werk van Masschelein is de manier waarop hij hout, steen en metaal zelf bewerkt en vervolgens combineert tot nieuwe vormen. Geen assemblages. Geen oud spul. Nieuw, krachtig werk met een nauwelijks verborgen tederheid, zoals wij het graag hebben.

Hans Theys

Lees meer

Strandverhalen-3

Harry de Leeuw

Volgens de Leeuw geeft landschap een gevoel van vrijheid en rust. Water, bergen, bomen en weidse open gebieden zijn elementen van het landschap die hem aanspreken en waardoor hij zich laat inspireren.

Lees meer

kracht

Katrien Gitsels

Sinds 2 jaar oriënteert Katrien zich vooral in de richting van opstellingen die doen denken aan minimalisme en conceptuele kunst. Hierbij worden vaak materialen zoals cortenstaal, steen en hout met elkaar gebruikt. Het centraal thema bij haar beeldhouwwerken is evenwicht, balans en spanning.

Lees meer

zelfbewust

Friedy Evers-Duijsters

Friedy heeft zich altijd laten inspireren door het ‘vrouw-zijn’. De ronde vormen worden benadrukt, maar ook gestileerd. De vrouw, van meisje tot moeder is 'n speurtocht naar de kern van van de dingen; de ziel van de mens.

Lees meer

hdr

Els Pleysier

Mijn sculpturen “mijn wezens”. Ze voelen zich thuis in de natuur, dat is ook de plaats waar ik graag vertoef, die mij de inspiratie geeft om ze te vormen en in te kleuren tot één geheel.

Lees meer

 

27737165902_82bf703222_c

Marie-Line Fouassier

Ik sculpteer zoals een tuinier die zijn land bewerkt. Zaadjes van emotie komen het verlangen voeden of de onweerstaanbare drang om een werk te maken in deze ruwe materie van de aarde, die me inspireert om verwonderd te zijn, te waarderen. De steen die zich aanbiedt om de kracht en de zachtheid die ik in ons voel uit te drukken.

Lees meer

download

Arno Kuppens

Inspiratie wordt veelal gevonden verwijlend in de natuur. De indrukken worden instinctief omgezet in beeldfragmenten.
In het beeld is een spanning terug te vinden van harde scherpe lijnen, op het eerste oog in contrast met de ronde zachte lijnen. Wanneer men verder kijkt ziet men hoe het beeld ontstaat en zich evolueert vanuit één oervorm. Aan het lijnenspel herkend men Arno’s signatuur.

Lees meer

07ff16ce54379657516a1377d0387552

Paul Perneel

Op zoek naar zekerheid omringt de mens zich met vierkante, rationele structuren. Dit komt niet alleen tot uiting in de vierhoekige woningbouw en de vele ons omringende attributen, maar ook in het vierkantig denkpatroon en handelen.

Lees meer

brons 2 small

Stijn Cole

Zijn unieke kijk op het landschap heeft altijd een ruimtelijke dimensie, ook zijn teken- en schilderwerken. Zijn werken hebben een analytisch, wiskundig, maar daarom niet minder poëtische karakter.

Lees meer

large

Mieke Everaet

Trouw aan de potvorm maakt Mieke Everaet ranke porseleinen kommen. Met de structuur van haar fijne inlegwerk benadrukt ze de vorm. Nauwkeurig zijn de stukjes pastelkleurig en grijs porselein geordend. Ze lijken de essentie van de pot te willen vangen. Het ritme van de verticale, gekleurde stroken brengt de kom als het ware omhoog.

Lees meer

 

 

anne-001-a

Anne Notebaert

Het glaswerk van Anne Notebaert ademt de zee. Ze laat je zand, wind en water ruiken, voelen en proeven. Haar fascinatie voor de zee is haar onophoudelijke inspiratiebron.
Anne experimenteert graag met glasmaterialen en -technieken. Misschien is zij eerder een avonturier, die door de ontdekte en niet ontdekte mogelijkheden van glas laveert.

Lees meer

spaas

Adrien Spaas

Adrien Spaas is autodidact en experimenteert graag met vormen en materialen. Multiplex, metaal, brons. Eenvoud en lijnenspel zijn de kenmerken van zijn abstracte sculpturen. Hij haalt zijn inspiratie uit de natuur. Zijn multiplexen zijn allen unica’s. Tijdens het beeldhouwen laat hij zich leiden door dit materiaal dat voor boeiende verrassingen zorgt.

journey-1

Dirk Lamote

Dirk Lamote is erg geboeid door filosofische vraagstukken. Van die interesse in de metafysica vindt men de weerslag in zijn sculpturen die worden gekenmerkt door een zekere hermetiek.

Lees meer

aspjpeg (1)

Willy Peeters

De betekenissen die Peeters in zijn beelden legt, zijn van een diep existentieel niveau. Het oproepen van wat anders onzegbaar is – existentiële eenzaamheid of liefde bijvoorbeeld – is de grootste verdienste van Peeters.

Lees meer

Antoine-Leclercq-Balance 1

Antoine Leclercq

Mijn werk is niet als zuivere abstractie te bekijken omdat de beweging wel degelijk een concrete expressie voorstelt.

Lees meer

63

David Natidze

Mijn werk is het onderzoek van verschillende vormen met hun achterliggende gedachten. De verschillende onderwerpen die ik weergeef zijn representaties van objecten en vormen uit de persoonlijke omgeving die mij hebben geïnspireerd. Door het styliseren ervan, trek ik de attitude van de vorm, gevoelens en ongeschreven regels van de persoonlijke omgeving in twijfel.

Lees meer

sdr

Bernard Nachtergaele

'Beeldhouwwerken in marmer stralen iets levends uit', zegt hij. 'Door de eeuwen heen is het ook het meeste geschikte materiaal gebleken om beelden mee te maken.

Lees meer

joke raes works (12)

Joke Raes

In het werk van Joke Raes nemen fantasievolle botanische vormen een prominente plaats in. Ze tekent, lasert, boetseert en assembleert wortels, stammen, bloemen, kiemen, zwammen, bladeren, zaden en meeldraden. Ze spreken van een eigen plaats en identiteit; van uitwisseling, verstrengeling, bestuiving en symbiose. Met haar tactiele materiaalgebruik vervaagt ze het onderscheid tussen natuur en cultuur.

Lees meer

2501820c3edbaef6e3abe0b7bbc53c5e--ceramic-art-contemporary-sculpture

Yves Malfliet

Zijn keramische sculpturen zijn als hedendaagse sprookjes, balancerend tussen naïviteit, sacraliteit en mystiek, waarbij de idee het vakmanschap overstijgt, maar ook het plezier in het vervaardigen van de werken doorschemert.

Lees meer

 

 

l1020356

Anne De Ghelder

Anne De Ghelder hergebruikt papier in al zijn eenvoud, in een bijna meditatief proces van herhaling. Soms letterlijk ontbinden, ontrafelen om dan later terug te kunnen opbouwen. De geschiedenis van een materiaal komt zo terug tot zijn recht in een totaal andere vorm.

Lees meer

img-1484-2000x1333

Nathalie Hendrickx

Met mijn werken tracht ik de schoonheid van de natuur tastbaar te maken en dichter in onze huiskamers te brengen. Ik wil de dialoog aangaan tussen de kwetsbaarheid van de natuur en de impact van de mens. In porselein vond ik hiervoor de juiste materie, omwille van haar pure, grillige én fragiele karakter.

Lees meer

eline website tts (1)

Eline 't Sant

Mijn beeldend en fotografisch werk behandelt thema’s rond identiteit, vergankelijkheid, inpakken & bewaren van objecten onderworpen aan de tijd, open en gesloten ruimtes, ordenen en het aangaan van dialogen met materie en gelaagdheid in tijd en ruimte, waarbij  tactiliteit van het materiaal een belangrijk gegeven is.

Lees meer

 

Hilde Vandewall (2)

Hilde Van de Walle

Hilde Van de Walle onderzoekt het mysterie achter de mens en wil met haar beelden een maximale zeggingskracht bereiken en dit met zo weinig mogelijk afleesbare aanduiding. Haar beelden zijn een stilstaande fractie van een beweging waarbij de toeschouwer het voorafgaande of het vervolg van deze actie in vraag kan stellen of invullen.

Lees meer

Laurent website TTS (2)

Laurent Reypens

Laurent Reypens heeft zich al van bij het begin van zijn artistieke loopbaan voortdurend met het verschijnsel kom ingelaten. Hij was geboeid door de stilte en de eenvoud van het stilleven. Laurent had het voor de contemplatieve rust die uitgaat van alledaagse dingen. Hij bezigt steeds dezelfde kom van Royal Boch met een even eerlijke als universele vormgeving: halfrond en staande op een kleine voet.

Lees meer

WIM20

Annemarie Loos

Haar oeuvre is hoofdzakelijk figuratief. Bijna altijd staat de vrouw centraal vol beweging, emotie en levensvreugde maar ook met een subtiele melancholie.

Lees meer

A54iQOQw

Philippe Gouwy

Elk werk van Philippe Gouwy biedt een sluitend verhaal van evolutie en transformatie, van oorsprong en einde, van natuurwetten en artistieke visie, van materialiteit en spiritualiteit, van rede en gevoel.

bron: Ernest Van Buynder (erevoorzitter MuHKA)

Lees meer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hans van der Ham

In het werk van Hans van der Ham laten zijn veelal atypische figuren zich niet direct raden. Hoewel de meeste beelden aan de mensfiguur gerelateerd zijn, blijven zij als zodanig ondefinieerbaar. Vanachter deze ‘maskerade’ lijken zij zich echter op een andere manier bloot te geven.

Monique Tolk

Lees meer

Geisjaar-177x21x21

Jan Van Strien

De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt is het hoofdthema van Jan. Het zijn abstracte weergaven van mensen in hun doen en laten. De houding die deze abstracte beelden aannemen geven een bepaalde sfeer weer zodat haast het karakter en humeur van de figuur af te lezen is.

Lees meer

20201014_203239

Bea Vandendriessche

De fascinatie voor natuur in haar geheel staat direct in relatie met de kwetsbaarheid en een grote bezorgdheid. Het gevoel voor schoonheid weerspiegelen een betrokkenheid voor het leven, de natuur en het hele universum. In eenvoud en met een gedreven spirituele kracht, raakt de vorm de essentie voor de uiteindelijke boodschap.

vogel

Victor-Emmanuel D'hoore

Victor-Emmanuel ziet zijn beelden als schetsen in drie dimensies en een spel van verhoudingen.
Ze zijn praktisch altijd halfvol waardoor delen van de binnenkant zichtbaar blijven.
Dit laat ruimte voor verbeelding, maar toont ook dat hij niets te verbergen heeft.
Startend van standaard platen; snijdt, buigt en last hij ze aan elkaar.
Elk beeld is uniek."

Grote golfer Swing uitgesneden met schaduw

Geert Van Rysseghem

Energie en dynamiek gaan hand in had met zwevende elementen waardoor zijn werken nog meer beweging uitstralen. Het spanningsveld tussen balans en evenwicht, de strijd tegen de zwaartekracht. Weggebroken stukken in contrast met fijn uitgewerkte details zorgen dan weer voor transparantie en doorkijk.

https://www.instagram.com/geert.vanrysseghem/

IMG_5935

Véronique Bogaert

ben je anders dan een ander ...

ja natuurlijk, jij bent jij want je bent apart geschapen uit een ander hoopje klei. Kijk gerust eens in de spiegel naar het kunstwerk dat je bent. Jouw gezicht, jouw lijf en leden, jouw karakter, jouw talent.

image005

Patrick Steen

Is een “ruimtelijk kunstenaar”. Een beeldhouwer, die modules, vormen creëert of herwaardeert en ze in verband brengt met andere vormen of modules.
Zo ontstaan beelden die niet meer concreet naar mens of dier verwijzen, maar die een ritme onderstrepen en daar de gevoeligheid van de materie aan toevoegen. Deze gedurfde sculpturen bezitten een actuele uitstraling.